ZΩΓΡΑΦΙΚΟ HΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΠΑΡΙΣΙ ΜΥΤΑΡΑΣ, Πέμπτη, 07.00 μ..μ., 12-11-1992 Gallery Flack.

Ο ταλαντούχος ΜΥΤΑΡΑΣ ο ΑΜΦΙΘΥΜΟΣ, που θέλει κι άλλη περισσότερη αναγνώριση, σαν παιδί που μεγάλοποιεί τα προβλήματα, έτσι από αφέλεια για να παραστήσει κάτι. Μα το αξίζει με το παραπάνω και τη δόξα και τον θαυμασμό μας και τη συμπάθεια.
Ήμουν στο Παρίσι το Νοέμβριο του 1992 συμμετέχων με τον «ΑΓΙΟ ΗΛΙΑ ΤΟΝ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗ» στο SALON D´ AUTOMN που λαμβάνει χώραν κάθε Φθινόπωρο στο εκπληκτικό GRAND PALAIS. Eμάθα πως εκθέτει ο Μυταράς στην Gallery FLACK και πήγα το απόγευμα των εγκαινίων.
Η κυρία Flack , η γελαστή οικοδέσποινα της γκαλερί, έλεγε και ξαναλεγε δείχνοντας τους πίνακες : «φοβεροί dessignateurs οι Έλληνες !»
Έφθασα απ τους πρώτους, έγραψα στο βιβλίο Συγχαριτηρίων «ευχαριστούμε τον ζωγράφο για το δώρο που μας κάνει, τη ζωγραφική του». Ο ΜΥΤΑΡΑΣ ήλθε αργοπορημένος, ο κόσμος που τον περίμενε υπομονετικά ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ήταν ....ωραίος σαν Έλληνας. Μπαίναμε στην πρώτη αίθουσα και μετά βγαίναμε έξω για να δούμε τη γειτονική δεύτερη αίθουσα. Εντυπωσιακή έκθεση. Τη χάρηκα με όλο μου το είναι.
Όταν έφευγα ξανακοιτάζω το βιβλίο και κάποιος είχε γράψει μετά από μένα: « Δημηλτρη, αφου και οι Παπάδες γίνανε τεχνοκρίτες, εγώ δεν γράφω τίποτα!». Κοιτάζω στο πλήθος διακριτικά και βλέπω, είχε έλθει ο πολύς Ηλίας Πετρόπουλος.

 

Copyright © 2024 Holy Icon. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.