Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ


Η ταινία της Στέλλας Αρκέντη και της Σωτηρίας Αδάμ για τον ζωγράφο και αγιογράφο παπα Σταμάτη Σκλήρη με τίτλο "Η ζωγραφική στο φως της αγιότητας" ξαναπροβάλλεται μετά από απαίτηση του κοινού. Το Σάββατο 10 ΜΑΪΟΥ ώρα 12:00 το μεσημέρι, για μια προβολή στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101).

Σκηνοθεσία - μοντάζ: Στέλλα Αρκέντη
Μουσική: Σωτηρία Αδάμ

Η ταινία αναδεικνύει το έργο του π. Σταμάτη Σκλήρη και παράλληλα το τοποθετεί μέσα στην ελληνική παράδοση όλων των μεγάλων δασκάλων της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής. Ένα μάθημα ζωγραφικής που μας ταξιδεύει στην χώρα των χρωμάτων.
Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του Ζωγράφου – Αγιογράφου π. Σταμάτη Σκλήρη και της Σκηνοθέτιδας Στέλλας Αρκέντη. Στη συζήτηση συμμετέχουν: Xάρης Καμπουρίδης, Σημειολόγος, Τεχνοκριτικός π. Πέτρος Μινώπετρος, Ιερέας, Σκηνοθέτης Την συζήτηση θα διευθύνει ο κ. Δημήτριος Κυριαζής, Ψυχίατρος.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα πωληθεί το dvd της ταινίας και ο π. Σταμάτης Σκλήρης θα υπογράψει τα dvd’s.
Ο π. Σταμάτης Σκλήρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε Ιατρική (1971) και Θεολογία (1976) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα τέχνης και Ιστορίας της Τέχνης στο Παρίσι και στο Βελιγράδι. Έχει μελετήσει την τοιχογραφία της εποχής των Παλαιολόγων στα βυζαντινά μνημεία του 14ου αιώνα. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί «Ζυγός, 1991 και 1994, στην Αθήνα, Salon d’ Automne», 1992 και 1993, «Salon des artistes francais», 1993 στο Παρίσι). Ως ζωγράφος έχει δημιουργήσει προσωπικό ύφος, το οποίο προέρχεται από σύνθεση της παραδοσιακής με τη σύγχρονη τέχνη.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τη συζήτηση μετά την πρεμιέρα της ταινίας, στις 15 Μαρτίου 2014 στο κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. Συμμετέχουν η Ελένη Μωραίτη, Ζωγράφος, ο Θανάσης Παπαθανασίου, Διδάκτωρ Θεολογίας και εκδότης του περιοδικού «Σύναξη» και ο ιερέας σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος.

Source: http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2014/05/blog-post_8.html

Copyright © 2024 Holy Icon. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.